A fotót a Telextől loptam

Pedagógussztrájk

Régóta úgy gondolom, hogy az oktatás mindennek az alapja. Elengedhetetlen egy egészséges társadalomhoz. Ez alapozza meg egy ország fejlődését. Integrálhatná a kisebbségeket, megalapozhatná a társadalmi különbségek csökkentését és jó szakemebereket adhatna az iparnak, akik aztán rátermettségüknek köszönhetően növelnék a GDP-t, vagy az egészségügynek, ahol megmentett életekben, vagy ajándékba kapott években mérhető a szakértelem. Sajnos Magyarország vezetése ezekről a szempontokról nem szeretne tudomást venni.

Mérnökként 4 év tapasztalattal a hátam mögött nem gondolom, hogy annyira túl sokat keresnék, de ha valaki egy tanári fizetéssel megegyező összeget ajánlana fel, nevetve tenném le a telefont. És ez így nagyon nincsen rendjén. Szégyellem magamat az állam helyett, hogy ma gyakorlatilag nem lehet megélni egy tanári fizetésből. Nem hiszem, hogy fontosabb a munkám mint egy tanáré. Ők embereket nevelnek, a jövőnket nevelik és képezik, az ország vezetése meg annyira nem képes, hogy meghallgassa véleményüket arról, hogy hogyan szeretnének tanítani. Mi veletek vagyunk! Ne engedjetek a követeléseitekből!

Tüntetés holnap: 2022.03.19, 14:00 órától a Kossuth téren.

Részletek a tüntetésről

A 24.hu cikke a korábbi töntetésekről.

Kíváncsiságból megnéztem, hogy a kormánypropaganda mit ír az eseményről. Ennyit sikerült kiizaadni magukból: Csökkent a sztrájkoló pedagógusok száma januárhoz képest

Középiskolám tanárai is kiállnak az oktatás jövőjéért:



A telex videója a diáktüntetésről

Egy vélemény, ami sok szemszögből megvilágítja a témát:

Tőkési Sándor, Tata, Magyarország, 2022.03.17.